Taidetta Logomossa: Kristina Isaksson maalaa värit luontoon

Kristina Isaksson on pitkän taiteilijauransa viimeiset kaksi vuotta maalannut Logomon taiteilijatiloissa. Akryylimaalaukset käsittelevät ihmisen suhdetta eläimeen.

Maalaat paljon luontoaiheisia teoksia.

Kyllä, luonto on aina ollut tärkeä elementti töissäni. Täysin abstraktia taidetta minua ei kiinnosta tehdä. Työni kuvaavat pitkälti ihmisen ja eläimen välistä suhdetta. Maalaamisessa minua haastaa sen rajoitukset: miten ilmaista kaksiulotteiselle pinnalle sitä, mitä haluaa. Valokuvaan myös paljon, mutta lähinnä luonnosteluksi maalaamistani varten. 

Introvertti vai ekstrovertti?

Olen enemmän introvertti. Mutta missään nimessä kaikki taiteilijat eivät ole introverttejä, se on myytti.

Väri vai muoto?

Värit ovat tosi tärkeitä minulle. Akryyliväreissä kiehtoo se, miten värit muodostuvat monesta kerroksesta. En halua ohjailla liikaa katsojaa, hän saa myös itse määritellä, mitä näkee työssäni.

Onko työsi kahdeksasta neljään -duunia?

Kyllä, aika pitkälti. Rutiinit ovat hyvä asia, niiden avulla saa tuloksia aikaiseksi. Yhtä tärkeää on kuitenkin muistaa katkaista välillä rutiineja vaikka ulkoilulla, jotta luovuudelle syntyy tilaa.

Olet ollut taidemaalari jo kaksikymmentäviisi vuotta. Miltä tuntuu katsella uran alkuaikojen töitä?

Tunnistan kyllä omat työni, enkä tunne myötähäpeää – aikaisemmissa töissäni on myös todella hienoja töitä. Lähinnä työtapani ovat muuttuneet, niissä voisin neuvoa paljonkin nuorta itseäni. Olen opettanut Taideakatemiassa, joten olen onneksi saanut rohkaista nuorempia taiteilijoita työssään.

 

 www.kristinaisaksson.fi