AjankohtaistaAjankohtaista yleinen

Invalidiliiton Yritystä!-projekti jalkautui Logomoon

By 19.5.2016 No Comments

invalidiliitto

Esteettömyys nousi tärkeäksi kriteeriksi yrittäjyysprojektin toimipaikan valinnassa. Logomo Byråssa projektia koordinoiva Markus Saari haluaa edistää vammaisten työllistymistä yrittäjinä.

 Invalidiliiton maaliskuussa 2016 käynnistämä valtakunnallinen Yritystä!-projekti edistää vammaisten ja osatyökykyisten valmiuksia toimia yrittäjinä. Turussa hanketta vetävä projektikoordinaattori Markus Saari on juuri asettunut Byrån toimistoonsa.

Mitä käytännössä teet, Markus Saari?

  • Tavoitteena on edistää vammaisten työllistymistä yrittäjyyden puitteissa. Neuvomme ja opastamme yrittäjiksi haluavia. Lisäksi tuemme jo yrittäjinä toimivia vammaisia yrittäjyydessä, työssä jaksamisessa ja työhyvinvoinnissa. Teemme myös vaikuttamistyötä, jotta yhdenvertaisuuden periaate toteutuisi yrittäjyysneuvonnassa.

Miksi juuri Logomo valikoitui Turun toimipisteeksi?

  • Logomon tilat ovat viihtyisät ja toimivat. Ennen kaikkea esteettömyys nousi tärkeäksi kriteeriksi toimipisteen valinnassa. Ei olisi tullut kuuloonkaan harkita hissitöntä taloa. Invalidiliiton yksi painopiste on juuri esteettömyys, jotta vammaisilla ja liikuntakyvyttömillä olisi yhtäläinen pääsy palveluiden pariin. Logomossa olen ihmisten tavattavissa vaivattomasti.

Yritystä! -projektia hallinnoi Invalidiliitto ry. Projektin toimipisteet sijaitsevat Turussa, Oulussa, Jyväskylässä ja Helsingissä. Verkostoprojektissa kumppaneina ovat Kuurojen Liitto ry, Lihastautiliitto ry, Neuroliitto ry, Nuorten Ystävät ry, Näkövammaisten keskusliitto ry, Vates säätiö sekä Suomen Yrittäjät.