AjankohtaistaAjankohtaista yleinen

5-VUOTIAS LOGOMO – LEIKKIÄ JA JUHLAA

By 22.11.2016 No Comments

 

 

pmmp-2013-kuvaaja-rabbit-photography

Päivälleen viisi vuotta sitten uutuuttaan säihkyvä Logomo-sali vihittiin käyttöön. Ensi-iltansa sai Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi huikea, kolminäytöksinen ooppera Eerik XVI. Nyt juhlavuosi ja 2010-luvun alku tuntuvat jo kaukaisilta asioilta – ihan kuin Logomo olisi ollut olemassa aina.

Viidessä vuodessa ehtii maailmaa hämmästelevä vauva kasvaa vilkkaaksi ja leikkisäksi lapseksi. Entä tapahtumatalo?

Logomo on noussut vauhdilla Suomen merkittävimpien tapahtuma- ja kongressitalojen joukkoon. Tänä vuonna saimme myös virallisen tunnustuksen työstämme, kun Evento Awards kruunasi Logomon vuoden 2016 tapahtumatalona. Myös toimitilapuoli on saanut viidessä vuodessa lisää lihaa luiden ympärille: Byrån rinnalle kaivattiin lisää samankaltaista yhteisöllistä työskentelytilaa, ja Konttori avasi vihdoin keväällä 2015 ovensa yrityksille. Turun kaupunginteatteri ja taiteilijatilat tuovat luovaa vastapainoa kovan luokan tiedekongresseille ja asiantuntijatapahtumille.

Ensiaskeleet on siis jo otettu, eikä tahti näytä hiipumisen merkkejä. Talo elää ja kehittyy, vaikka talon konkreettiset rakennustyöt ovat hetkeksi taputeltu valmiiksi. Konepajanaukion ympäristö käy vuorostaan läpi hurjaa muodonmuutosta. Uusi kevyen liikenteen silta ja Logomon viereen nouseva asuinalue Fabriikki tuovat uudenlaista vilskettä alueelle. Tulevaisuudessa lähialueelle rakennettava Matkakeskus tulee omalta osaltaan vahvistamaan Logomon roolia; alueen kansallinen ja kansainvälinen merkitys korostuu entisestään.

Viisivuotias nauttii uusista leikeistä ja peleistä. Niin nautimme mekin. Näyttelytoiminta aktivoidaan taas ensi vuonna. Näyttelyitä on kaivattu kulttuuripääkaupunkivuodesta asti, ja vihdoin saamme tarjota puitteitamme taiteennälkäisille kävijöille. Uutta on myös luvassa teatterin tiloihin: kun ensi vuonna Turun kaupunginteatteri siirtyy Logomo-teatterista takaisin omiin tiloihinsa, saavat tilat kokea jälleen uuden tulemisen. Tästä kerromme lähiaikoina lisää, ja jätän sinut vielä hetkeksi mielikuvituksesi varaan.

Logomon viisivuotinen taival kiteytyy kahden juhlavuoden väliin: Turun kulttuuripääkaupunkivuodesta käynnistynyt matka jatkuu ensi vuonna 100-vuotiaan Suomen juhlavuoteen. Suomi100-teema näkyy ja kuuluu Logomon toiminnassa ja sisällöissä vahvasti vuonna 2017.

Logomon toimintaa on aina kuvastanut yhdessä tekeminen. Talo jatkaa kehittymistään ja kasvuaan yhdessä asiakkaidemme, vuokralaistemme ja kumppaneidemme kanssa. Laakereille emme jää lepäämään, se on varmaa.

Viisi vuotta on hyvä syy juhlaan – skool siis Logomolle!

Päivi Rytsä,

Toimitusjohtaja, Logomo